دوست


   دوست قلابی به شایعات و شنیده‌هایش دربارهٔ تو باور دارد، و دوست حقیقی به تو.

   اگر کسی به تو گفت «به تو ایمان دارم»، تا امتحانش را پس نداده، باور نکن. چرا که اتفاقاً کسی اصرار به اظهار ایمانش می‌کند که میل به استتار تردیدش را دارد!



تأثیر


   با افراد گرم‌رو و با همت بنشینید و دمخور باشید، اگر دچار خمودگی هستید.



کمک


   وقتی فردی به قصد آزار دیگری گفتار و یا رفتاری می‌کند، علت آن،  رنج، خشم و آزاری است که خودش دارد دروناً متحمل می‌شود. و در حقیقت، رنج و خشم و آزار درونی خودش سر ریز کرده است.

   مواجهه با چنین فردی، بهر صورت که باشد، عاقلانه نیست. چرا که او نیاز به کمک دارد. البته اگر خودش پذیرای کمک باشد، که اغلب نیست.

   بنابراین، آن گفتار و رفتارِ ناشی از میل خشم و آزاری که او بروز می‌دهد، در حقیقت به زبان حال دارد این پیام را می‌رساند که «من شایستهٔ شفقتم. به من کمک کن».



می‌نماید آتش و...

    
   آیا تابحال دقت کرده‌اید که درست قبل از اینکه اقدام برای نماز یا مراقبه کنید، فکری به جان آدم می‌افتد که آن مراقبه یا نماز را موضوعی بسیار بزرگ و سخت و طاقت‌فرسا می‌نمایاند؟ و انجام آن را سخت و وقت‌گیر و حوصله‌طلب می‌نمایاند؟

   اما وقتی در آن می‌شویم، و وقتی تمام می‌شود، چیزی جز سبکی، آرامش، فراغت، پاکی حس نمی‌کنیم، و اصلاً هم سخت و دشوار نبوده است. و آن موقع یادمان نمی‌آید که اولش چقدر فکر، آن را کاری سخت، بی‌خود، بزرگ و طاقت‌فرسا می‌نمود.



تنبلی و بی‌حوصله‌گی


   جهنم معلول تنبلی و بی‌حوصلگی است. تنبلی و بی‌حوصلگی کلید هر بدی‌اند. تنبل حق را بجا نمی‌آورد و بی‌حوصله بر حق صبوری نمی‌کند.

   تنبلی آخرتت را تباه می‌کند. و بالتبع، دنیایت را.


ریسه


   می‌توان خداوند عالم را قلقلک داد! کافی‌ست از نقشه‌ها و طرح‌هایتان برای آینده با او صحبت کنید. مخصوصاً آنها که بهشان دل‌بسته‌اید.

اسلام


   اگر کسی پیام محمد(ص) را شنیده باشد، دیگر نمی‌تواند برگردد.

راهی‌ست راه عشق که هیچش کناره نیست
آنجا جز آنکه جان بسپارند چاره نیست

هر دم که دل به عشق دهی خوش دمی بود
در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست



سئوال

 سلام،

بله، مهارت رابطه برقرار کردن. آن را در جلسه توضیح خواهم داد...

اما قبل از آن، اگر فرد سلامت روحی داشته باشد، و فارغ از هویت باشد، بطور عادی ارتباط صحیح برقرار می کند. باندازهٔ لازم و طبیعی به همسر و همدمش اهمیت و توجه می کند.
توجه به میزان تخریب و آثار سوء بی اهمیتی در رابطه، هر انسان عاقلی را به چاره اندیشی و تصحیح اخلاقش می اندازد.
به مطالب دوره ای که در آن هستید بخوبی دقت کنید درون خودتان. نیازی نیست باندازهٔ اغراق شده در کتابها و فیلمها و توصیه های سطحی بسیاری روانشناسان به همسرتان توجه کنید و دائم بگویید «دوستت دارم». در یک حد بسیار طبیعی باو علاقه نشان دهید، کافی ست. هر از گاهی هم یک هدیه ای ولو بسیار کوچک، یک گلی، یک رستورانی با هم دو نفره(حتی بدون بردن کودک تان).

حتی اگر ذاتاً اینطور نباشید، ولی فرد عاقلی باشید، عقل حکم می کنه هر از گاهی چنین حرکت هایی بزنید. چیز سختی هم نیست. به فان و تفریح هم می توانید برگزارش کنید که به شما سخت نیاید.

حواستان باشد، که هویت، بدلیل خشم ورزی و میل آزار، میل محروم کردن دارد. یعنی ما در حالی که می دانیم همسرمان نیازمند توجه و دستی به سرش کشیدن است، او را محروم می کنیم، تا بنوعی زیر پوستی میل آزار و خشممان را ارضاء کنیم.
حرکت بر خلاف هویت(نفس) خود یک تمرین خوب است...

در مورد بی حوصلگی، هیچکس ذاتا بی حوصله نیست. و هیچکس هم ذاتا همیشه پر انرژی نیست. همه چیز بالا و پایین می شود. خودتان را بپذیرید.

از ورزش و نیز سحر خیزی غافل نشوید.

در مورد رابطهٔ سالم و مهارت‌های آن، در جلسات پیش‌رو صحبت مفصلی خواهد شد.

شادکام باشید



متافیزیک، عرفان حلقه، اکنکار و ...


   کسانیکه اینگونه جلسات می‌روند و اینطور مباحث را پیگیر هستند، ذهن‌هایی هپروتی و سوتی فوتی هستند. و اغلب، مسائل و مشکلاتی در کودکی، زندگی شخصی و عاطفی‌شان دارند که نمی‌خواهند با واقعیت آنها روبرو شوند، لذا رو به چنین فضاهایی می‌آورند.

   نتیجه؟ سیر در «عوالم ملکوت و فضایی»، اما ندیدن واقعیات ملموس و سادهٔ زندگی.


موضوع میخ نیست!


     از اصلی‌ترین مسائل رایج روابط، عدم درک دنیای یکدیگر و نحوهٔ رویکرد ویژهٔ زن و مرد به مشکلات و چگونگی در میان گذاشتن آنهاست.
 
   این واقعیتی‌ست که اغلب در روابط نادیده گرفته می‌شود. نحوهٔ ارتباط برقرار کردن زن و مرد تفاوت دارد و لازم است هر دو این موضوع را به خوبی متوجه شوند. چرا که زن از زاویه دید زنانهٔ خود به موضوعات می‌نگرد و مرد نیز از زاویه دید مردانهٔ خود. مردها، به دلیل ریشهٔ تکامل تاریخی‌شان، تمایل به حل مسائل و مشکلات دارند و زن‌ها تمایل به پرورش و لذا درک شدن. 

   درک شیوهٔ نگاه یکدیگر به موضوعات، و بالتبع فهمیدن نیازهای یکدیگر، رابطه را آسان و روان می‌کند. شناخت نیاز یکدیگر، کلید سادهٔ دلپذیر کردن رابطه است.

   یکی از روش‌های ساده و بسیار عالی و موثر برای اطمینان از درک کردن همسر یا همدم‌مان، انعکاس عمدی درک ما از وی است،  reflective thinking. یعنی چه؟ یعنی وقتی او رفتاری می‌کند یا حرفی می زند، برای اینکه مطمئن شوم او را فهمیده‌‌ام، درک‌ خودم را برایش بیان و به وی منعکس کنم. مثلاً: «فکر می‌کنم منظورت این باشه که... »، «آیا درست متوجه شده‌م که میگی... ؟»، و بسادگی با وی حرف بزم! موضوع این است که هر کدام فکر می‌کنیم می‌دانیم منظور او چیست و تصور خودمان را به عنوان منظور او می‌گیریم. در صورتی که در اکثر مواقع اصلاً چنین نیست! 

   رابطه یعنی رابطه! یعنی ارتباط! وقتی حرف زدن در میان نباشد، ارتباطی به معنی واقعی وجود نخواهد داشت و رفته رفته فاصله ایجاد می‌شود. اگر کسی فکر می‌کند همسرش با وی حرف نمی‌زند و ارتباط برقرار نمی‌کند، باید و باید این موضوع را به او بگوید. بله، به همین سادگی! باید بیان کند. 

   آقا و خانم عزیز، همسر و همدم شما نمی‌تواند ذهن شما را بخواند! چنین توقعی کاملاً رایج و کاملاً بی‌جاست! با وی حرف بزنید. آنچه در ذهن‌تان هست را به او بگویید. انتظار نداشته باشید او غیب‌دان باشد!

   هر دو باید یاد بگیرند، وقت بگذارند و اهمیت قائل شوند، مطالعه کنند برای شناخت یکدیگر، بیاموزند. رشد فرهنگی - فرهنگ ارتباط - پیدا کنند. بدانیم که مرد میل ذاتی به حل مشکل، و زن میل ذاتی به درک شدن دارد.

   ویدیوی کوتاه و بامزه‌ای که در ادامه می‌آید، تصویری کمیک و بسیار دقیق و نافذ از این مسئلهٔ بسیار جدی‌ست دربارهٔ رابطه. ضمن قدردانی از دوست عزیز، آقای مهدی صالحی، بابت تهیهٔ زیرنویس این و بسیاری ویدیوهای دیگر که در کانال‌ها بینندهٔ آنها هستید.

آدرس ویدیو در کانال تلگرام سایت:


در یوتیوب: 




صدقه


   عجیب عادتی است که ما داریم که هنگام صدقه دادن، در جیب‌مان دنبال کوچکترین پول می‌گردیم!

   صدقه یعنی آن چیزی که نشانهٔ راستی ایمان به خداوند است. یعنی در حقیقت آنچه که دوست داریم را باید هدیه کنیم. در حالی که ما برعکس عمل می‌کنیم!

  «لن تنالوا البر حتی تنفقوا مما تحبوا»



دورهٔ جدید خودشناسی


   این دوره از اواسط یا اواخر آذر ماه شروع می‌شود. ثبت نام شروع شده است.

   به دوستان و آشنایان‌تان اطلاع دهید.

اطلاعات دقیقتر:

http://www.panevis.com/2016/11/group11.html



تماشا شدن


آیا شما تابحال این احساس را داشته‌اید کسی دارد شما را تماشا می‌کند؟

آیا می‌دانید علت این پدیدهٔ روانی چیست؟

در جلسهٔ هفتهٔ آینده به این پدیده و علت آن میپردازیم.




درک


   درست همانطور که عدهٔ بسیار معدودی می‌توانند درک کنند که انسان می‌تواند مذهبی باشد اما گرفتار اتوریته و خودباخته‌گی نباشد، عدهٔ بسیار معدودی نیز می‌توانند درک کنند که می‌توان کسی را که از وی آزار دیده‌ایم بخشید، و در عین حال دیگر به زندگی‌مان راهش ندهیم.